СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ИНФОРМАЦИОННОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ ЗАДАЧ МОДЕЛИРОВАНИЯ И УПРАВЛЕНИЯ РЕЖИМАМИ СЭС В УСЛОВИЯХ РЕФОРМИРОВАНИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГЕТИКИ

В.А.ПОПОВ, Е.С.ЯРМОЛЮК, САИД БАНУЗАДЕ САХРАГАРД, А.А.ЖУРАВЛЕВ
Коректне урахування чинника невизначеності вихідної інформації є важливим питанням при вирішенні широкого кола задач управління функціонуванням і розвитком сучасних електропостачальних систем. Актуальність зазначеної задачі не зникне і у процесі подальшого формування інтегрованих електропостачальних систем, оскільки неминучий розвиток інформаційної бази до певної міри буде компенсуватися додатковою невизначеністю, що вноситься активним впровадженням альтернативних джерел енергії. У зв'язку з цим у статті запропонований підхід, що дозволяє оптимальним чином використовувати всю наявну в енергетичних компаніях пряму та непряму інформацію відносно електричних навантажень. Розроблені алгоритми дають змогу формувати узагальнені оцінки навантажень і характеристик джерел розосередженої генерації на основі агрегації різнорідних ретроспективних даних. Для реалізації поставленої задачі використовується математичний апарат теорії нечітких множин.

Завантажити

© Інститут енергозбереження та енергоменеджменту, НТУУ 'КПІ' 2012 р.
Розробник сайту Закладний О.M.
Адміністратор web-сайту Закладний О.О. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.