СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ИНФОРМАЦИОННОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ ЗАДАЧ МОДЕЛИРОВАНИЯ И УПРАВЛЕНИЯ РЕЖИМАМИ СЭС В УСЛОВИЯХ РЕФОРМИРОВАНИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГЕТИКИ ІІ Пути повышения эффективности моделирования электрических нагрузок в СЭС

В.А.ПОПОВ, А.А.ЖУРАВЛЕВ, В.Н.СИДОРЕНКО, В.И.СТЕПАНОВА
У статті описано підхід, що дозволяє використовувати дані про електроспоживання для визначення характерних значень
(максимального, мінімального, середнього) навантажень або графіків навантажень окремих споживачів або їх груп. Важливим чинником ефективного застосування розробленого алгоритму є наявність об'єктивної інформації відносно типових графіків навантаження споживачів, які диференційовані не лише за технологічною ознакою, але і по сезонах року і характерних днях тижня. Запропонований алгоритм дозволяє враховувати фактичну невизначеність використовуваної обмеженої статистичної інформації для побудови типових графіків в інтервальній формі не лише для споживачів електричної енергії, але і для альтернативних генеруючих джерел, інтегрованих в розподільні мережі. У роботі також розглянутий ряд алгоритмів, спрямованих на підвищення адекватності моделювання навантажень в системах електропостачання з джерелами розподіленої генерації. 

Завантажити

© Інститут енергозбереження та енергоменеджменту, НТУУ 'КПІ' 2012 р.
Розробник сайту Закладний О.M.
Адміністратор web-сайту Закладний О.О. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.