Екологія

ОЦІНКА ТА ПЛАНУВАННЯ ОПТИМАЛЬНИХ ВАРІАНТІВ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕГІОНІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНОЛОГІЙ З НИЗКИМИ ТА НУЛЬОВИМИ ВИКИДАМИ СО2

М.Т. КОКОРІНА Метою даної роботи є підвищення обсягів генерації енергії відновлюваними і нетрадиційними джерелами енергії України. Планування енергозабезпечення регіонів України складається з наступних етапів: прогнозування енергетичних показників, вибір пріоритетних технологій генерації та оцінка ризиків генерації відновлюваними та нетрадиційними джерелами енергії. Обґрунтовано застосування адаптивних моделей прогнозування, зокрема методу Хольта-Вінтерса для прогнозування енергетичних і фінансових показників. Вибір пріоритетних технологій здійснюється за допомогою Методу Аналізу Ієрархій. У роботі також наведено класифікацію ризиків, які можуть виникнути в процесі роботи підприємств енергетичної галузі. Для аналізу використано Метод Аналізу Мереж і відповідне програмне забезпечення Super Decisions, розроблені Т. Сааті. Проведено аналіз 9 груп ризиків за трьома стратегіям: прийняття, перенесення і зменшення ризику. Результати дослідження показують, що Україна буде слідувати світовим тенденціям розвитку енергетичної галузі.

Завантажити

© Інститут енергозбереження та енергоменеджменту, НТУУ 'КПІ' 2012 р.
Розробник сайту Закладний О.M.
Адміністратор web-сайту Закладний О.О. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.