Економіка

АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИКОРИСТАННЯ ДИФЕРЕНЦІЙОВАНИХ ЗА ПЕРІОДАМИ ЧАСУ ТАРИФІВ НА ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГІЮ ТА НАПРЯМКИ ЇХ ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ

В. Ф. НАХОДОВ, Т. В. ЯРОЦЬКА, Н.О. МАТВІЙКО Існуючі диференційовані за періодами часу тарифи на електроенергію на сьогодні не відповідають сучасним потребам управління попитом споживачів на електричну потужність, тому вони потребують подальшого удосконалення. Обґрунтовані зміни диференційованих тарифів повинні базуватись на детальному аналізі результатів їх використання. У статті проведено аналіз добових графіків навантаження об’єднаної енергетичної системи України, споживачів, які розраховуються за диференційованими тарифами на електричну енергію та інших споживачів. Визначено фактичні зони доби зі статистично різним рівнем електричного навантаження енергосистеми, а також груп дифтарифних і недифтарифних споживачів. Визначена оцінка ступеню протидії зміни щогодинного навантаження споживачів, що використовують диференційовані тарифи, зміні попиту на потужність споживачів, що їх не використовують. Для виконання аналізу результатів використання диференційованих тарифів використані методи математичної статистики.

Завантажити

МЕТОДИ КОМПЛЕКСНОГО УПРАВЛІННЯ ЕЛЕКТРОСПОЖИВАННЯМ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

Ю.А. ВЕРЕМІЙЧУК Проведено аналіз існуючих підходів щодо управління електроспоживання в умовах реформування енергетичної галузі. Сформовано групи споживачів електричної енергії, визначено індикатори управління електроспоживанням та запропоновано використовувати комплексний підхід щодо оптимального управління споживанням електроенергії.

Завантажити

© Інститут енергозбереження та енергоменеджменту, НТУУ 'КПІ' 2012 р.
Розробник сайту Закладний О.M.
Адміністратор web-сайту Закладний О.О. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.