ЕКОЛОГІЯ

ПОГЛИБЛЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПЕРВИННОЇ ПЕРЕРОБКИ НАФТИ – ЗАПОРУКА ЗБАЛАНСОВАНОГО ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

О.Ю.МІШИНА, О.В.КОФАНОВА, О.І.ВАСИЛЬКЕВИЧ
Сучасний розвиток нафтопереробної промисловості потребує раціонального використання невідновлювальних нафторесурсів. Розв'язати дану складну проблему можна за рахунок інтенсифікації процесів переробки нафти. Отже, у роботі досліджено вплив спеціальних добавок, зокрема основи Манніха та триетаноламіну на збільшення виходу світлих фракцій нафтопродуктів під час первинної перегонки нафти. Зроблено висновок щодо перспективності модифікації процесів первинної нафтопереробки з метою збалансованого використання такого цінного природного ресурсу як нафта.

Завантажити

СПЕЦИАЛЬНАЯ ПРИСАДКА ДЛЯ УЛУЧШЕНИЯ ЭКОЛОГИЧЕСКИХ И ЭКОНОМИЧЕСКИХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ АВТОМОБИЛЬНЫХ БЕНЗИНОВ

Н.Н.ПОТАПОВ, Е.М.ЛИМОННИК, Н.Б.СТЕПАНОВ, А.И.ВАСИЛЬКЕВИЧ, А.Е.КОФАНОВ
У результаті проведених досліджень було визначено принципову можливість використання органічних сполук калію (фенолятів і оксалата) як ефективні домішки до автомобільного бензину з метою підвищення його октанового числа. Сполуки натрію, кальцію і цинку при дослідженні за однакових умов показали негативні результати, чим продемонстрували неможливість їх застосування як антидетонаційні присадки. 

Завантажити

© Інститут енергозбереження та енергоменеджменту, НТУУ 'КПІ' 2012 р.
Розробник сайту Закладний О.M.
Адміністратор web-сайту Закладний О.О. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.