ТЕХНОЛОГІЯ

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ДІАГНОСТУВАННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНИХ СИСТЕМ З АСИНХРОННИМИ ДВИГУНАМИ

О.О.ЗАКЛАДНИЙ, О.М.ЗАКЛАДНИЙ
Статтю присвячено питанню створення програмного забезпечення функціонального діагностування енергоефективності електромеханічних систем з асинхронними двигунами. Розроблене програмне забезпечення дозволяє контролювати у реальному часі поточні експлуатаційні параметри електромеханічних систем, діагностувати й оцінювати енергетичний і технічний стан, виявляти неефективні режими роботи та приймати обґрунтовані рішення щодо подальшої їх експлуатації.

Завантажити

ПРОБЛЕМЫ РАЗВИТИЯ АЛЬТЕРНАТИВНОЙ ЭНЕРГЕТИКИ В УСЛОВИЯХ ЦИКЛИЧНОСТИ МИРОВОЙ ЭКОНОМИКИ

С.И.ЦЫХМИСТРО
У статті проаналізовано проблеми використання відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), зокрема вітроенергетики. Дана оцінка сучасному стану фінансування ринку «зеленої» енергетики. Запропоновано поєднання економічних циклів Кондратьева і ринку ВДЕ за умов циклічності в світовій історії і економіці.

Завантажити

АНАЛІЗ МЕТОДІВ ЛОКАЛІЗАЦІЇ ЧАСТКОВИХ РОЗРЯДІВ ПРИ ДІАГНОСТИЦІ СИЛОВИХ ТРАНСФОРМАТОРІВ

Н.В.БУСЛОВА, Р.В.НАГОРНИЙ
Наведені методики, які використовуються для локалізації часткових розрядів в силових маслонаповнених трансформаторах у зв'язку з підвищенням ролі діагностування останніх за умов реального часу без відключення від мережі. Проведено аналіз умов застосування кожного з методів і встановлено їхні переваги і недоліки. Результативним з точки зору точності і простоти реалізації є метод псевдо-часу, який базується на принципах глобального позиціонування (GPS). 

Завантажити

НЕЧІТКО-СТАТИСТИЧНИЙ МЕТОД ОЦІНКИ РИЗИКУ ПОРУШЕННЯ СТІЙКОСТІ ДВИГУНОВОГО НАВАНТАЖЕННЯ В ПІДСИСТЕМИ ЕЕС

В.В.ЛІТВІНОВ, М.В.КОСТЕРЄВ, Є.І.БАРДИК
Запропоновано використання нечітко-статистичного методу для оцінки ризику порушення стійкості двигунового навантаження в підсистемах ЕЕС як інтегрального показника її надійності. Цей метод дозволяє враховувати відмови обладнання, можливість розвитку аварійної ситуації та її наслідки. Розроблено алгоритм нечітко-статистичного моделювання підсистеми ЕЕС для оцінки ризику порушення стійкості відповідального двигунового навантаження при випадкових відмовах обладнання. Проведено імовірнісно-статистичне моделювання реальної підсистеми ЕЕС – схеми електропостачання потужного хімічного заводу. За його результатами визначено ризик зниження надійності підсистеми ЕЕС при порушенні стійкості відповідального двигуна.

Завантажити

ВПЛИВ ТЕПЛОВИХ НЕОБОРОТНОСТЕЙ В ТЕПЛОВОМУ НАСОСІ НА МАКСИМАЛЬНУ ТЕРМОДИНАМІЧНУ ЕФЕКТИВНІСТЬ ТЕПЛОНАСОСНИХ УСТАНОВОК ДЛЯ СУШІННЯ ДЕРЕВИНИ

М.К.БЕЗРОДНИЙ, Д.С.КУТРА
Розглянуто вплив теплових втрат сушильної камери на ефективність роботи теплонасосної сушильної установки для сушіння деревини. Доведено, що збільшення втрат призводить до збільшення коефіцієнта рециркуляції сушильного агента. Показано, що вплив теплових втрат має неоднозначний характер і залежить від їх співвідношення з величиною роботи приводу компресора і у випадках, коли теплові втрати менші або дорівнюють величині потужності компресора теплового насоса енергоефективність роботи теплонасосної сушарки зростає. Подальше збільшення теплових втрат призводить до зниження показників енергоефективності внаслідок необхідності встановлення додаткових нагрівачів. 

Завантажити

© Інститут енергозбереження та енергоменеджменту, НТУУ 'КПІ' 2012 р.
Розробник сайту Закладний О.M.
Адміністратор web-сайту Закладний О.О. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.