ТЕХНОЛОГІЯ

СТРУКТУРА И ОСОБЕННОСТИ РАЗВИТИЯ ДИФФУЗИОННОГО ФАКЕЛА В ТРУБЧАТОМ ТОПЛИВОСЖИГАЮЩЕМ МОДУЛЕ

А.РЕГРАГИ,Г.Н.ЛЮБЧИК,А.А.ЗАРИЦКИЙ
Проведен анализ результатов исследований условий формирования и развития диффузионного факела природного газа в изолированном трубчатом топливосжигающем модуле.

Завантажити

АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗРАХУНКІВ РЕЖИМНИХ ПАРАМЕТРІВ І ХАРАКТЕРИСТИК ЕКВІВАЛЕНТІВ СКЛАДНИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ

Д.Б.БАНІН, М.Д.БАНІН,О.В.ХОМЕНКО
Стисло описана розроблена авторами методика еквівалентування схем електричних мереж за критеріями рівності напруг у заданому вузлі вихідної і еквівалентної схем та тотожності втрат активної та реактивної потужності в цих схемах. Дослідження методики на прикладах реальних схем електричних мереж показали, що похибка розрахунків напруг і втрат за еквівалентними радіусами не перевищує 2%. Методика реалізована в промисловому комп'ютерному комплексі РАО ТВ.

Завантажити

МАТЕМАТИЧЕСКОЕ МОДЕЛИРОВАНИЕ И ЭКСПЕРЕМЕНТАЛЬНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ ПРОЦЕССОВ КОНТАКТНОГО ТЕПЛОМАССООБМЕНА В ХАРАКТЕРИСТИЧЕСКОМ ЭЛЕМЕНТЕ ТЕПЛОУТИЛИЗАТОРА, ВЫПОЛНЕННОГО НА БАЗЕ ФОРСУНОЧНОЙ КАМЕРЫ

В.В.СУРТАЕВ
В статье приводятся результаты последних научных изысканий, направленных на разработку теплоутилизаторов, выполненных на базе форсуночных камер для систем утилизации теплоты при мокром тушении кокса.

Завантажити

ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ВИХРОВОГО ПОТОКУ

І.М.КУЗЬМЕНКО 
Експериментально досліджено параметри вихрового (турбулентного) потоку в трубі. Детально описано дослідну установку, запропоновану методику проведення експерименту, яка грунтується на виділенні пульсаційної складової миттєвої швидкості. Опрацювання даних дає значення вязкості турбулентного (вихрового) потоку залежно від координати радіуса труби. Це дозволить врахувати наявність вихорів під час розрахунку теплових апаратів.

Завантажити

ДОДАТКОВЕ ЗМЕНШЕННЯ ВТРАТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ В ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖАХ ШЛЯХОМ ВИКОРИТСАННЯ ОПЕРАТИВНИХ НАДЛИШКІВ КОНДЕНСАТОРНИХ УСТАНОВОК

О.Д.ДКМОВ, М.П.СВИРИДОВ, А.Ж.ВОЙНАРОВ
Використання оперативних надлишків реактивної потужності КУ протягом доби дозволяє додатково знизити втрати електроенергії в електричних мережах.

Завантажити

© Інститут енергозбереження та енергоменеджменту, НТУУ 'КПІ' 2012 р.
Розробник сайту Закладний О.M.
Адміністратор web-сайту Закладний О.О. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.