ЕКОНОМІКА

ЭНЕРГОЗБЕРЕЖЕНИЕ СРЕДСТВАМИ ЭЛЕКТРОПРИВОДА

А.Н.ЗАКЛАДНОЙ
Розглянуто шляхи енергозбереження засобами промислового електроприводу, способи ефективного використання електроенергії, що визначаються трьома процесами: енергоспоживанням, енерговикористанням та енергоуправлінням. Висвітлюється доцільність використання енергозберігаючих двигунів та питання економії електроенергії робочими установками за рахунок підвищення ефективності виконання технологічного процесу.

Завантажити

УПРАВЛІНСЬКІ ПЕРЕШКОДИ НА ШЛЯХУ ДО ЕФЕКТИВНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ

А.В.ПРАХОВНИК, Є.М.ІНШЕКОВ
У статті показано, що перешкоди, що існують на шляху до ефективної енергетики України, представляють два класи: управлінські та технологічні. Першечергова увага має приділятися саме управлінським перешкодам, які потребують значно менше інвестицій, але більшої уваги до організаційних перетворень, до важливості запровадження ринкових важелів та до відповідної поведінки в діях з енергозбереження. Саме тому має бути створена відповідна концепція енергозбереження України, яка врахує послідовність та встановить рейтинг програм з енергозбереження.

Завантажити

© Інститут енергозбереження та енергоменеджменту, НТУУ 'КПІ' 2012 р.
Розробник сайту Закладний О.M.
Адміністратор web-сайту Закладний О.О. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.